06-70/243-7852 | info@darkbluefashion.hu         
Telefonos rendelésfelvétel minden hétköznap 8-16 óráig: 06/70-243-7852

06-70/243-7852 | info@darkbluefashion.hu         
Telefonos rendelésfelvétel minden hétköznap 8-16 óráig: 06/70-243-7852

Blog

A helyes méretvétel titkai

2022.03.28 17:54
A helyes méretvétel titkai

Akár üzletben vásárolsz, akár ruha webáruházból rendelsz ruhát magadnak, érdemes tisztában lenned a pontos méreteiddel. Hogyan csináld? Megmutatjuk!

Egy másik blogbejegyzésünkben már hangsúlyoztuk a méretek fontosságát. Mégis, sokan nincsenek vele tisztában, hogy milyen méretű ruhák passzolnak rá. Amit érdemes mindenképp lemérned és megjegyezned:

  • mellbőség
  • derékbőség
  • csípőbőség

Jól jöhet még online ruha rendelésnél, ha tudod a következőket is:

  • pontos testmagasság
  • comb vastagság

Elsőként szerezz be egy mérőszalagot. Papír mérőszalagot is használhatsz, a lényeg, hogy hajlítható legyen.

Mellbőség és melltartó méret

A mellbőség a melled legszélesebb kerülete. A megméréséhez vegyél fel egy olyan melltartót amit általában viselni szoktál. Egyenesen állva a hátad legszélesebb pontjánál, illetve a melled csúcsánál vezesd körbe a mérőszalagot. Figyelj rá, hogy a mérőszalag egy magasságban legyen körbe vezetve (vízszintesen), illetve érdemes ráhagynod egy ujjnyit a mérőszalag és a melled között, ne mérd nagyon szorosra. A kapott szám lesz a mellbőséged. Ez az adat a derékbőségeddel együtt segíteni fog a helyes méretű felsők és pulóverek kiválasztásában.

Ha a melltartóméretedre vagy kíváncsi, akkor a mell alatti körméretet is meg kell mérned. Ehhez közvetlenül a melled alatt vezesd körbe a mérőszalagot, itt szintén figyelj a szalag vízszintességére. Az így kapott szám lesz a melltartó méreted.

A kosár méretedet is könnyedén kiszámolhatod a mellbőséged és a mell alatti körméreted adatából. Pl. ha a mellbőséged 90 cm, a mell alatti körméreted pedig 75 cm, akkor egyszerűen vond ki a mellbőségből a körméretedet: 90 cm – 75 cm = 15 cm. A kosárméretedet a kettő különbsége adja meg a következő táblázat alapján:

„A” kosár: 10-13 cm

„B” kosár: 14-15 cm

„C” kosár: 16-17 cm

„D” kosár: 18-19 cm

„E” kosár: 20-21 cm

„F” kosár: 22-23 cm

 

Derékbőség

A derék az alsó bordád és a köldököd közötti terület legkarcsúbb része. Általában a köldök felett kb. 2 cm-el van, de egyszerűen nézd meg, hogy hol méred a legkisebb számot a köldököd felett, és ez lesz a derékméreted. Itt is figyelj rá, hogy vízszintesen vezesd a mérőszalagot, illetve legyen egy ujjnyi hely a hasad és a mérőszalag között.

Csípőbőség

A csípőbőséghez a legszélesebb fenéktáji pontodat kell lemérned nagyjából a combcsont vonalában. Ez a különböző női testalkatoknak megfelelően mindenkinél kicsit máshol lehet. A legegyszerűbb, ha a csípődnél megméred, hogy hol a legszélesebb a körméreted és ez a szám lesz a csípőbőséged.

Comb vastagság

Nadrág rendelésekor érdemes erre az adatra is figyelni. A megméréséhez álló helyzetben a combod legszélesebb pontján  vezesd körbe lazán a mérőszalagot.

Reméljük, hogy tanácsaink segítségével meg tudtad mérni a legfontosabb méreteidet. Az adatok ismeretében nézd meg újdonságainkat és rendeld meg otthonról kényelmesen a kedvenc ruhádat! :)